×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,426

    Nokia 6310 and IPAQ 3870 and some other issue's

    early message in forum jan 21.
    : I am trying to set up a Nokia 6310 bond with
    : the iPAQ 3870 and always get disconnected after
    : entering the correct passcode on the phone. Also
    : the Nokia 6310 is detected by the iPAQ as a
    : workstation and not a phone like my 6210
    : (which works fine). I can also send
    : business cards from the iPAQ to the 6310 without
    : problems - I just can't create a bond
    : and therefore cannot go online with Internet
    : Explorer. Are these Bluetooth devices
    : incompatible??


    Hello,

    I got exact same problem and did try all options but nothing works. Also when i, under the menu bluetooth, looking for other devices nothing is found. But when i do the same when sending cards nokia found other devices. We did same test with T68 ERICSSON and all works fine. Also in holland nokia is not (yet) approved for GPRS because they get same kind of problems (lossing connection). Before i lose a lot of time i hope that nokia give the trueth!!.. i see here a lot of problems regarding this issue. Is bluetooth working okay or not!!. As last i did call service centre but nobody did know about this. Finaly i did call 3 service centre's cost a lot of time and money.. answer: Bluetooth yes whe did hear of it... is it part of the phone??. I think nokia need to improve there communications!

    Posted by antoine Aarts, a.aarts@totalbackup.nl
    on February 07, 2002 at 10:20

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,426

    RE: Nokia 6310 and IPAQ 3870 and some other issue's

    Posted by Markus Mayer, vision@tzk.uni-konstanz.de
    on February 25, 2002 at 11:48

    I've got this to work. In fact, not hte BT part was the problem since the connection also did not work via irda with 3870 - 6310.

    I installed the 6310 driver on my laptop, which gave me the modem inf-files: bt6310xx.inf with the modem settings. I also got the connection to work via irda from my laptop. In the modem device options I switched logging on. I will attach the log section...
    3870-6310:
    I assume that BT is working, devices are paired and the 6310 is set as the BT dialup-device in the BT manager. In the connection-settings you have to enable the terminal window before dialling.
    Activat the connection, the terminal window appears.
    I entered via copy&paste:
    AT+CBST=0,0,1;+CHSN=6,0,0,0;+CGDCONT=,,""
    this was acknolegd with ok, i closed terminal window and the connect worked flawlessly....

    The problem is, whe I try to feed these modem commands into the connection settings, nothing works at all!

    Does anybody know, how to send these commands automatically?
    TIA, mm

    Modem log
    >>>>>>>>>>>>
    02-24-2002 23:44:46.89 - Initializing modem.
    02-24-2002 23:44:46.89 - Send: AT<cr>
    02-24-2002 23:44:48.89 - Recv: <no response>
    02-24-2002 23:44:48.89 - WARNING: Unrecognized response. Retrying...
    02-24-2002 23:44:48.89 - Send: AT<cr>
    02-24-2002 23:44:48.92 - Recv: AT<cr>
    02-24-2002 23:44:48.93 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    02-24-2002 23:44:48.93 - Interpreted response: Ok
    02-24-2002 23:44:48.93 - Send: AT&FV1E0&D2&S0&C1S0=0<cr>
    02-24-2002 23:44:48.96 - Recv: AT&FV1E0&D2&S0&C1S0=0<cr>
    02-24-2002 23:44:48.98 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    02-24-2002 23:44:48.98 - Interpreted response: Ok
    02-24-2002 23:44:48.98 - Send: AT+CBST=0,0,1;+CHSN=6,0,0,0;+CGDCONT=,,""<cr>
    02-24-2002 23:44:49.00 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    02-24-2002 23:44:49.00 - Interpreted response: Ok
    02-24-2002 23:44:49.00 - Send: ATS7=60+CBST=,,1;+DS=3,0;&K3<cr>
    02-24-2002 23:44:49.03 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    02-24-2002 23:44:49.03 - Interpreted response: Ok
    02-24-2002 23:44:49.03 - Dialing.
    02-24-2002 23:44:49.03 - Send: ATD###########<cr>
    02-24-2002 23:45:09.32 - Recv: <cr><lf>CONNECT 28800<cr><lf>
    02-24-2002 23:45:09.32 - Interpreted response: Connect
    02-24-2002 23:45:09.32 - Connection established at 28800bps.
    02-24-2002 23:45:09.32 - Error-control off or unknown.
    02-24-2002 23:45:09.32 - Data compression off or unknown

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×