×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,426

    Windows 2000 RAS and 9210

    Has anybody managed to get these 2 to talk. I get nothing under PAP/CHAP/MSCHAP etc., any help would be gratefully received as this is driving us nuts!

    Posted by Graham Bingham, graham.bingham@nestorplc.co.uk
    on May 07, 2002 at 17:52

  2. #2
    Guest

    RE: Windows 2000 RAS and 9210

    Graham,

    I can't seem to get it working either. Have you managed to fix it yet? If so, can you let me know.

    Thanks

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    26

    RE: Windows 2000 RAS and 9210

    I success to connect Windows2000 and 9210 device by RAS with 144kbps.
    I follow the document, "SETUP CONNECTION BETWEEN THE NOKIA 9210 COMMNUCATOR & NT RAS SERVER" The document is for NT4.0.

    For Windows2000, you need to send "CLIENT"+<0x0d> TWICE in login script.

    I also set HandShake>FreeRTS=On, HandShake>FreeDTR=Off in Modem information.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    RE: Windows 2000 RAS and 9210

    I'm also curious to know how did anyone manage to get W2K RAS and 9210 emulator to work. I followed the instructions for NT4, with no success. Instead of the required custom login script (2*'CLIENT' etc.) I only get a sequence of 'ATH's on the serial port. Emulator says phone is turned off.

    RAS setup works flawlessly with Palm OS emulator and similar null modem loopback.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    RE: Windows 2000 RAS and 9210

    Answering to myself; I finally got the 9210i emulator working with Windows 2000 Server RAS&NAT and a null modem loopback between COM1 & COM2. Documented method for doing this in NT 4 was of no use since it was written for modem users (the emulator kept sending AT commands no matter what I did with the t_editdb tool).

    First I set up the RAS and verified it works with direct cable connection (I used both Palm OS emulator & Pocket PC to test it)

    I removed all existing ISPs and IAPs (Control Panel->Internet Access; Emulator Internet A). Then I applied the wizard 'Emulator Internet A' (the last program on the Extras section). Perhaps the most important setting in the wizard is the connection type: Remote Access Server.
    Login script should be enabled and the row which contains SEND 'CLIENT' should be typed twice.


    It was easy to diagnose this issue by enabling PPP logging from the W2K RAS settings; When things were failing miserably, something like this was in the log:

    09-03-2002 19:41:37.517 - Recv: A
    09-03-2002 19:41:37.549 - Unknown Response
    09-03-2002 19:41:37.549 - Recv: TH<cr>
    09-03-2002 19:41:37.549 - Unknown Response
    09-03-2002 19:41:39.705 - Recv: A
    09-03-2002 19:41:39.705 - Unknown Response
    09-03-2002 19:41:39.705 - Recv: TH<cr>
    09-03-2002 19:41:39.705 - Unknown Response
    09-03-2002 19:41:42.111 - Recv: A
    09-03-2002 19:41:42.111 - Unknown Response
    09-03-2002 19:41:42.111 - Recv: TH<cr>

    But when I got it working the log was more the way it should be:

    09-03-2002 19:42:07.565 - Recv: <cr>C
    09-03-2002 19:42:07.565 - Unknown Response
    09-03-2002 19:42:07.565 - Recv: LIENT<cr>
    09-03-2002 19:42:07.565 - Unknown Response
    09-03-2002 19:42:12.299 - Recv: CLIENT
    09-03-2002 19:42:12.299 - Interpreted response: Ring
    09-03-2002 19:42:12.299 - TSP(0000): LINEEVENT: LINEDEVSTATE_RINGING(0x1)
    09-03-2002 19:42:12.315 - TSP(0000): Answering Call
    09-03-2002 19:42:12.315 - Answering the call.
    09-03-2002 19:42:12.331 - TSP(0000): LINEEVENT: LINECALLSTATE_ACCEPTED
    09-03-2002 19:42:12.346 - Send: CLIENTSERVER
    09-03-2002 19:42:12.346 - Connection established at 57600bps.

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    321

    help me to configure the 9210 emulator to windows xp

    dear sir,

    I am a postgraduate student from bangalore, india.

    I am working on 9210 emulator.
    my system configuration is windows xp professional,MSVC++ 6.0, nokia 9200 series communicator sdk.

    I have gone through document which says how to configure NT RAS and nokia 9210 emulator which is there in nokia website but i am having windows xp.

    can u help me to configure my my 9210 emulator so that i can access internet from my emulator and also to run tcp/ip based applications.


    thanks in advance
    vinayaka karjigi

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×