×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    8

    Stopping/Removing a Service

    Hi!

    I've been trying to write a program that will allow a service to be run continuously in the background on a 6600 but I also want to be able to turn the service on and off as required. I read that the way to close a service and remove the service record from the SDDB is to call close() on the StreamConnectionNotifier. However, if a device hasn't been found, when I do this it causes a RuntimeException saying "Connection Closed during acceptAndOpen".

    I'm new to JABWT so I expect it's me being a muppet but if anyone could help me out with this I'd be very grateful. I've included the relevent section of code below. Thanks!


    public void run() {

    try {
    // Create the server connection object
    service = (StreamConnectionNotifier)Connector
    .open("btspp://localhost:" + uuid.toString() +";name=" + serviceName);

    // Retrive the service record template
    rec = localDevice.getRecord(service);

    }
    catch (java.io.IOException ioe) {

    System.out.println(ioe.getMessage());
    }

    while (running) {
    try {
    // Open the service ready for accepting connections
    conn = service.acceptAndOpen();
    }
    catch (java.io.IOException e1) {
    System.out.println(e1.getMessage());
    if (conn != null)
    try {
    conn.close();
    }
    catch (java.io.IOException e2) {
    System.out.println(e2.getMessage());
    }
    }
    } // while running
    } // end run()



    public void stopService() {

    running = false;
    try {
    service.close(); // Close the StreamConnectionNotifier
    }
    catch (Exception ex) {
    System.out.println(ex.getMessage());
    }
    }

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    8
    Hmm... reading around I saw mentioned that this might be a problem with the
    Series 60 MIDP Concept SDK Beta 0.3.1. I found that the same error occurs in Ben Hui's BlueChat application when you hit the exit button.

    Can anyone confirm that this is an emulator problem?

    I would be very grateful for any help - I've lost nearly a week trying to sort this out already!

    Thanks in advance!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×