×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    8

    HELP: HTTPS connection always fails!

    Hello,

    I am working on the series 60 2.1 SDK.


    when creating a HTTPs connection, it always fails with the error code -7590. it fails at the stage of hand shaking. After dismissing the dialog "....untrusted certificate from server...", it then fails with the error code -7590. I am using the HTTPExample code. It works fine on normal HTTP connection.

    Does anyone know what the error code means? Anybody has luck to make HTTPS connection work? I also tried the CSecureSocket API, but the same error code.

    Really appreciate your help.

    xiaoming

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    8
    it seems that the problem only occurs on the vc sdk edition. on the codewarrior sdk, it is absolutely fine. it is worth that nokia investigate this issue.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    54

    error -7372, error -7590

    hi xiaomingzhou

    Currently i am facing problems in connecting to https sites. I am using the HTTPExample provided in the sample examples of SDK 2.1

    On device (N7610) it says error 7372. I can't find anywhere the meaning of this error.

    And on emulator i am facing the same -7590 error that you were facing (on VS6.0). Did u get a workaround other than moving to CodeWarrior. Again can't find anywhere what this error means??

    I would appreciate if anyone can help me with any of the errors.

    Waiting for your replies.

    Bullzi

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    8

    try the codewarrior sdk first

    Please try to use the codewarrior sdk first (you can download the trial version of the codewarrior which is good for 90 days), just to confirm if it really only happens on vc sdk.

    I forgot if i ever tested on the vc sdk after i switched to codewarrior. But the code should work on the device! On the device, my code runs fine.

    xiaoming

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    54
    On what device did the http example work well for https sites?

    I have installed code warrior on a seperate machine but somehow the example always says error -44 (H/W not available).

    cheers

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    54
    hi xiaomingzhou

    I got the example working on code warrior.
    however on the device it still says error -7372.

    What device did u use?
    I have tried using both armi and thumb builds.
    Is there anything i can try......?

    thx

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    8

    for me, it works on most (or all?) series 60 v2.0 onward devices

    what device are you running on? there is no http library for you to use if it is series 60 v1.0 devices, e.g., N-Gage, 3650.

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    54
    hi

    as i said above also, i am using nokia 7610. it has os7.0s and the sdk is 2.1. Did u make any changes in the http example code before running it for https? Can u post the changes, or it would be better if you could mail the code at
    vlaugh2@yahoo.com

    thanx in advance
    bullzi

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pune (India)
    Posts
    10

    HTTP Connection

    HTTP connection requires to make additional setting in the PC while using on emmulator

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    11

    HELP: HTTPS connection always fails!

    Hi I am also using the same http post method in S60 2.1 SDK . It is always failing with a error code -44.
    By following the discussion I came to know that the connection will work if the pc connection settings are according the emulator.
    So please help me in how to set the PC settings

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    259

    Re: HELP: HTTPS connection always fails!

    hi,

    Install ethernet plugin and try.

    cheer's

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    13

    Re: HELP: HTTPS connection always fails!

    I am working on the series 80 SDK for develop a java application in nokia 9500.

    i had error in hand shaking if i connect to HTTPS.
    can anyone help me?
    this the error code :

    java.io.IOException: Verification Error: 1
    at com.ibm.oti.connection.ssl.HandshakeHandler.processCertificate(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.ssl.HandshakeHandler.processNextMessage(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.ssl.HandshakeHandler.processQueuedMessages(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.ssl.HandshakeHandler.run(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.ssl.Connection.connect(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.ssl.Connection.<init>(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.https.Connection.openSocket(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.http.Connection.connect(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.http.Connection.sendRequest(Unknown Source)
    at com.ibm.oti.connection.http.Connection$HttpOutputStream.close(Unknown Source)

    please help me..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •