×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    10

    http client example crashes emulator (after error -15)

    Hey,

    I'm trying to use the http client example with SDK2.1, I'm using Visual studio .net 2003. I've compiled the code, and packaged it, myself.

    When I move the .sis file to my 6600, it works fine. However when I try to use it on the 2.1 sdk debug emulator, I get the first page I enter to download correctly, however then I get a "Program Closed: SocketServer" popup, after error -15 is displayed in the http client example. All subsequent requests using the http client example application fail, until I restart the emulator.

    Any ideas?
    thanks
    David

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    153
    Hi David

    The error code -15 specifies "KErrServerTerminated", i think the server might be closed down when you are downloading the page, i'm not sure about it but please let me know the latest developments at ur side

    Cheers,
    Sunil

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    10
    Hi,

    Thanks for your response.

    Yes it appears the SocketServer program is the server that is being terminated (looks like it's crashing). The http client example then gets the -15 error. I haven't made any more progress solving this problem. I'm going to try installing the emulator on another machine today.

    Thanks,
    David

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    10
    OK, I installed SDK 2.1 for .NET and Borland, Java 1.5, ActivePerl, and the HTTP Client example on a completely clean machine with totally different hardware to my previous. All the latest versions downloaded today. I'm getting exactly the same error.

    I ran the emulator ethernet configuration, set it to use DHCP.
    I did 'makmake ExampleClient vc7' using the Visual Studio command prompt. I then built it in Visual studio.

    Still SocketServer crashes, after I've made one successful HTTP request.

    Someone else must have encountered this before!

    Thanks,
    David

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •