×

Discussion Board

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10

    Question Problem with CVideoPlayerUtility

    Hi

    Do you any body know how to play a buffer with video data using CVideoPlayerUtility class,

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,037
    Hi,

    example, which is part of Symbian 8.0a FP2 for series 60 is fully functional. We test it on N6630.

    Bye
    STeN

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10
    Hi
    Thanks lot but How can i download the exsamples on FP2. I have downloaded the examples on Symbian OS virsion 8.0 from symbian web site. But the examples on FP2 are not available there.

    Rasika

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,037
    Hi,

    I downloaded SDK from http://www.forum.nokia.com/main/0,6566,034-4,00.html. It is approx. 150 MB in size.

    The example I downloaded from http://www.forum.nokia.com/main/0,65...3-&fileID=6406
    Sorry it is not part of SDK...

    But the example is little buggy(screen dimensions, etc.) and engine is not well written, but on device it works. On emulator of course not.

    Bye
    STeN

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    10

    Still i have the same problem

    Hi

    I went through the example but unfortunatly i couldn't get the solution for my ques. I want to read video data from internet into a buffer and then play it. As a trial i read a .3gp video file into a buffer and tryed to play it as follows.

    In Document class --------->>
    TDes8* iBuffer;
    iBuffer = new(ELeave) TBuf8<10000>;

    In AppUi class ---------->>

    RFs fs;
    RFile videofile;

    User::LeaveIfError(fs.Connect());
    CleanupClosePushL(fs);

    _LIT(KFileName, "c:\\Nokia\\Videos\\Video(09).3gp");
    TInt err = videofile.Open(fs, KFileName, EFileRead|EFileStream);
    if (err==KErrNone)
    {
    // file opened ok, proceed reading
    TInt fstatus=videofile.Read(*((CStrPlayerDocument::Static())->iBuffer),(CStrPlayerDocument::Static()->iBuffer)->MaxSize());

    if (fstatus!=KErrNone)
    ShowMessageL(_L("Error loading audio sample!"), true);
    else
    ShowMessageL(_L("Loading complete!"), true);
    }

    else
    {
    // failed to open file
    // ShowMessageL(_L("Error loading audio sample!"), true);
    }

    videofile.Close();
    // pop and destroy resources pushed into stack
    CleanupStack::PopAndDestroy();

    In VideoPlayer Engine ------------->>

    After doing these things i replace the OpenFileL() method in the engine as follows

    iPlayer = CVideoPlayerUtility::NewL( *this, EMdaPriorityNormal,
    EMdaPriorityPreferenceNone, aWs,
    aScreenDevice,aWindow,aScreenRect,
    aClipRect );

    iPlayer->OpenDesL( aDescriptor );

    Then i did the things like play stop and other things as normal. But it dosen't work and didn't gives any error msg. But it properly work with a video file and FileOpenL method. So how could i play video data existed in a buffer.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3

    Re: Problem with CVideoPlayerUtility

    Hi STeN

    Grateful if you let us know what example code you are talking of, as the link you have placed is no more valid.

    Thanks
    Tom

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,037

    Re: Problem with CVideoPlayerUtility

    Hi,

    I really don't remeber which example it was, but if you look on page

    http://www.forum.nokia.com/main/0,,1_32_30,00.html

    You'll find in section called "Series 60 - Camera & Video" a lot of video and camera examples

    Good luck
    STeN

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3

    Re: Problem with CVideoPlayerUtility

    Thanks SteN

    I tried the VREX example on 6630, but no success with the OpenDesL.
    I can succesfully open the file into a buffer, then create a descriptor to the buffer, and use OpenDesL to open the descriptor, but nothing happens. No errors, no crash, just doesn't play anything

    Rasika, have you been able to make it work on 6600 or 6630

    Thanks
    Tom

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2

    Re: Problem with CVideoPlayerUtility

    To play a buffer using CVideoPlayerUtility::OpenDesL, you need to load the complete movie into the buffer, also the buffer length should be same as the movie data length. Otherwise write your own MMF controller.

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    51

    Re: Problem with CVideoPlayerUtility

    Quote Originally Posted by sankar0
    To play a buffer using CVideoPlayerUtility::OpenDesL, you need to load the complete movie into the buffer, also the buffer length should be same as the movie data length. Otherwise write your own MMF controller.

    I have tried using openDesL() to play a local video file. I am able to play in following cases ---

    1) when i load complete file into the descriptor
    2) when i load starting part of file with some minimum threshold(5000 bytes in my case)

    BUT......... If i load file less than this minimum threshold i get KERRNOTSUPPORTED.

    Why is this so ???
    Regards
    Ruchi
    ruchi.gupta@bhartitelesoft.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×