×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    SymbianLand
    Posts
    763

    Question Taking screenshot of app,which is in background?

    Hi,
    I want to take screenshot of an application when it
    is not in the foreground!!
    Does somebody have any bright ideas to accomplish this??
    Bye.
    --Mayur.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166
    check SCap from here: http://www.yipton.demon.co.uk/content.html

    yucca

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    SymbianLand
    Posts
    763
    Thanks yucca , will check and tell u the result.
    Bye.
    --Mayur.

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Czech Republic
    Posts
    915
    I don't think that it is possible to take "screenshot" of something that is currently not on the screen...

    scap, or screen capture utiilty from Sendo can take pictures of the screen (application that runs in foreground), while the utility is in background.

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    SymbianLand
    Posts
    763
    Yes as I have found out there seems to be no easy way of doing it.
    So that also explains the utility of Draw function i think which
    gets called when the application moves from background
    to foreground.
    I was thinking if the application was saving some bitmap
    of the screen and then just blits it to the screen when
    it comes to foreground.
    Anyway thanks for the replies.
    Bye.
    --Mayur.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3

    Screen Capture

    Does anyone know from where can i get the source code for a Series 60 application for taking screenshots?

    Thanks in advance!

    Best Regards

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    985
    SCap source code should be very easy to be ported to Series 60. From my understanding, the code that take screenshot is the same between UIQ and Series 60.

    If you don't have time, there is a guy who sells the source code of screenshot. Check it out at http://www.handango.com/PlatformProd...%5B11%5D_title

    Antony

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×