×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    6

    Unhappy How can I get the browser in 7710 SDK emulator to connect to Internet using Ethernet?

    Hello people,

    I have just started working with the 7710 SDK for a few weeks and I have already ran into many problems. The one in case is regarding browser connectivity.

    "How can I get the browser in the 7710 SDK emulator to connect to the Internet using Ethernet????"

    This is what I have tried so far:

    I first setup the emulator preferences for browsing exactly in the same way that the 7710 SDK help proposes. Regardless of that, I cannot get Internet connection. The method I used was without DHCP.

    I also found a document with errata of the SDK and they proposed that the developer runs "npacketadmin.exe" tool before running the emulator. I did that as well with no good results. The "npacketadmin" tool shows activity both on sending and receiving packets but nothing is showed on the screen.

    Then, I even turned off my firewall just in case it could be related to this problem, but again the same. No connectivity at all.

    Finally, I have also ran the HTTP client example, it compiles and runs without warnings, but again the same, it doesn't connect to anything. The errata I found mentioned that this example wont work unless the browser from the emulator runs properly, which is my primary problem.

    Any feedback, ideas or tips on this matter will be very appreciated.

    Regards

    Andreas

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    6

    some extra details

    The emulator Ethernet settings I am using are:

    -Set to promiscous mode
    -Obtain IP Address automatically
    -Obtain DNS address automatically

    For npacketadmin.exe tool i found an old posting from 2003 regarding series 90. Which I am pasting in the end of this message. In it it tells you to check the first 4 check boxes under the "set" command. In my case they are as follows:

    Use the promiscuous mode as default
    NDIS_PACKET_TYPE_PROMISCOUS Receive all packets

    If the selected NIC does not support promiscous mode try to select directed+multicast+broadcast mode
    NDIS_PACKET_TYPE_DIRECTED Receive all packets directed to the station address
    NDIS_PACKET_TYPE_ALL_MULTICAST Receive all multicast address packets
    NDIS_PACKET_TYPE_BROADCAST Receive broadcast packets

    ---Then i leave all the rest of the checkboxes blank.

    Nevertheless, this didnt change anything


    Thanks in advance for any help


    Andreas



    -----------Old post for series 90----------------------

    "Except setting the information you mention, you need to run npacketadmin.exe, and in the GUI you must,
    1) In the adapter selection, select the network card you are using
    2) Press "Set" in the Filter, and check the first 4 options in the setting page, then click OK
    3) In the Status selection, click "Start"

    Now you can try the Ethernet connection in the emulator. You can see the number of sending and receiving packets in the npacketadmin.exe GUI."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×