×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    135

    sdk not working for Series80, i need help please...

    hello,

    I have installed on a Windows XP Professional machine Microsoft Visual Studio .Net 2003 and then the S80_DP_2_0_SDK for Series80, when i try to create any app from scrach using Studio NET wizard , I receive a dialog box saying SDK not available, but creates the sample app. When I try to compile any existing example from the SDK i receive error message. For example here is the error message when I've tryed to comile the HelloWorld example from the SDK:

    --------------------------------------------------------------------------

    C:\dialogplus\group>cd\

    C:\>cd C:\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\examples\helloworld

    C:\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\examples\helloworld>bldmake bldfiles

    C:\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\examples\helloworld>abld build wins udeb
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\EXPORT.make" EXPORT VERBOSE=-s
    Nothing to do
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\WINS.make" MAKEFILE VERBOSE=-s
    perl -S makmake.pl -D \SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD
    WINS
    'LINK.EXE' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.
    ERROR: failed to find version information for LINK.EXE
    make: *** [MAKEFILEHELLOWORLD] Error 1
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\WINS.make" LIBRARY VERBOSE=-s
    nmake -nologo -x - -s -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S
    \S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD\WINS\HELLOWORLD.WINS" LIBRARY
    process_begin: CreateProcess((null), nmake -nologo -x - -s -f \Symbian\7.0s\S80_
    DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD
    \WINS\HELLOWORLD.WINS LIBRARY, ...) failed.
    make (e=2): The system cannot find the file specified.
    make: *** [LIBRARYHELLOWORLD] Error 2
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\WINS.make" RESOURCE CFG=UDEB VERBOSE=-s
    nmake -nologo -x - -s -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S
    \S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD\WINS\HELLOWORLD.WINS" RESOURCEUDEB

    process_begin: CreateProcess((null), nmake -nologo -x - -s -f \Symbian\7.0s\S80_
    DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD
    \WINS\HELLOWORLD.WINS RESOURCEUDEB, ...) failed.
    make (e=2): The system cannot find the file specified.
    make: *** [RESOURCEHELLOWORLD] Error 2
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\WINS.make" TARGET CFG=UDEB VERBOSE=-s
    nmake -nologo -x - -s -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S
    \S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD\WINS\HELLOWORLD.WINS" UDEB
    process_begin: CreateProcess((null), nmake -nologo -x - -s -f \Symbian\7.0s\S80_
    DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_SDK\EXAMPLES\HELLOWORLD\HELLOWORLD
    \WINS\HELLOWORLD.WINS UDEB, ...) failed.
    make (e=2): The system cannot find the file specified.
    make: *** [TARGETHELLOWORLD] Error 2
    make -r -f "\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\EPOC32\BUILD\SYMBIAN\7.0S\S80_DP2_0_S
    DK\EXAMPLES\HELLOWORLD\WINS.make" FINAL CFG=UDEB VERBOSE=-s

    C:\Symbian\7.0s\S80_DP2_0_SDK\examples\helloworld>



    ------------------------------------------------------------------------



    In Environment Variables I don't have the EPOCROOT variable . The emulator starts without this variable. And I want to mention that this is the only SDK I have installed on the machine.

    Please give me some hints.

    Thanks.

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,037

    Re: sdk not working for Series80, i need help please...

    Hi,

    the first error in your listing is

    'LINK.EXE' is not recognized as an internal or external command,

    so check the enviromental variables....

    Bye
    STeN

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    6

    Re: sdk not working for Series80, i need help please...

    before you run 'bldmake bldfiles' , run this - 'vcvars32'

Similar Threads

  1. Which Java SDK to use for Nokia 3650?
    By pcarew in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2004-02-12, 16:21
  2. sdk 2.1 to sdk 3.0 compatibility
    By veciofio in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 2
    Last Post: 2003-11-25, 21:55
  3. SMS over 7160 and sdk 2.1 not working
    By echapeta in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 2003-04-17, 05:29
  4. CodeWarrior and Series 60 SDK 1.0
    By maxim_d33 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 13
    Last Post: 2003-04-15, 11:37
  5. Series 60Series 60 MIDP Concept SDK Beta 0.2 Linux bug?
    By kauppi in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2003-04-07, 09:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×