×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    31

    Application icon not present in the Emulator

    Hi Guys,

    I am unable to get the icon of any new application in the emulator

    I am using Borland C++ BuilderX & SDK 2.1 for Symbian 7.0s

    I only have 1 SDK installled in my system & have checked all the settings

    I have also checked the Apps folder under 'C:\Symbian\7.0s\Series60_v21\Epoc32\release\wins\udeb\z\system', where I also get the corresponding application's folder from where the Emulator picks up the application to display

    However when I build the project, in its corresponding build log file that I get, the following message may be the problem

    EDLL.LIB(UP_DLL.obj) : warning LNK4099: PDB "edll.pdb" was not found with "\Symbian\7.0s\Series60_v21\EPOC32\RELEASE\WINS\UDEB\EDLL.LIB" or at "C:\Symbian\7.0s\Series60_v21\EPOC32\BUILD\YOGSYMBIAN\SAMPLEEMULATOR\GROUP\SAMPLEEMULATOR\WINS\UDEB\edll.pdb"; linking object as if no debug info


    Kindly help me out ASAP

    Many Thanks,

    Yogesh

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Application icon not present in the Emulator

    have you checked that the aif file is made to the application folder in z drive as well ?

    if not, try making it with commandline tools and copy-paste it to there.

    yucca

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    31

    Re: Application icon not present in the Emulator

    Hi again,

    Are u talking about the application folder present inside (Z:\System\Apps\) ?

    If yes then i have checked the aif file being present there

    Also I had checked the UIDs in .mmp, .rss & .pkg files of the application & found it to be same

    However in a few earlier applications that I had made, the UIDs in 1 of those applications & my new applciation were the same

    So tried changing the UIDs of my new application & got the icon in the emulator

    However there is new problem now is that when i try to open the application in the emulator the program(application) doesnot come up

    Any ideas on that, please help...



    Many Thanks,

    Yogesh

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    51°11'4.78"N -|- 2°48'27.05"E (Belgium)
    Posts
    730

    Re: Application icon not present in the Emulator

    very easy,

    compile your application for the target and transfer the AIF file (which contain the icon) into : \series60\epoc32\release\wins\udeb\z\system\apps\your application

    hope this help,
    Domi.

Similar Threads

  1. "System Error" in emulator when i use an icon...
    By badsectoracula in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2007-05-29, 17:49
  2. How to run my application in J-Sky emulator
    By bb_sathya in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2005-09-01, 08:12
  3. Where is the application icon in the emulator?
    By softengilker in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2005-07-22, 08:02
  4. how to delete make application from emulator?
    By khinsen in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 4
    Last Post: 2005-01-21, 01:37
  5. CONE 36 in Calendar application on emulator
    By natal in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2002-07-25, 06:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×