×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    3

    NMSS 1.5 cannot forward mms to S40 SDK

    Hi,
    I have NMSS 1.5, S40 SDK, S40 DP SDK 6230i running at the same time.

    In eclipse, I have MMS emulator running and listening at port 9002. The NMSS 1.5 can receive mms ( I send the mms using Nokia MMSC EAIF emulator v1.1 ). In the eclipse, I can see 4 active route 2 mms and 2 sms. The mms active route is described as "Terminal emulator (6270000)" and "Terminal emulator (6230100)".

    The problem is when I try to forward the received mms to one of the "Terminal emulator", I got the following message in the NMSS 1.5 console:

    Code:
    [06.12.2005 01:39:58]<INFO>: Received response {204=No Content} from <Client sys
    tem id = 5FCF298A04ADB68B7ABE3D 10.226.200.140:9910, id = 1, topics = (<ServerTo
    pic systemID=19D2F6B8A92B302B6E9C0AA, serverID=19D2F6B8A92B302B6E9C0AA-SOCKET_SE
    RVER_1>) mode = AUTO> socket://10.226.200.140:9910
    [06.12.2005 01:39:58]<INFO>: Got: 1(1) routes for MMS with criteria: (receiver,
    sender)
    [06.12.2005 01:39:58]<INFO>: Sending message to 6270000
    Converter content type beforetext/plain;charset=ASCII
    Converter content type beforeimage/gif
    [06.12.2005 01:39:59]<INFO>: Message, message id = 00000000000000000000000000000
    001 sent to URL 6270000
    [06.12.2005 01:39:59]<INFO>: No response from sending message
    I also notice that when I started the S40 SDK, there is a popup message saying something about being unable for MAC address.

    The purpose I am doing all this is to be able to view the message which is received by the NMSS 1.5. Did I miss any step in the simulation ?

    Thanks.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    3

    Unhappy Re: NMSS 1.5 cannot forward mms to S40 SDK

    I have tried forwarding mms from NMSS 1.5 to S40 DP 2.0 SDK 1.1. The diagnostic in the SDK shows the following:

    Pushed: MMS, 89 bytes, application/vnd.wap.mms-message; ISO-8859-1
    Raw Content Data: 89 bytes, application/vnd.wap.mms-message; ISO-8859-1
    0000 8C 82 98 31 00 8D 90 89 14 80 2B 36 35 31 32 33 ...1......+65123
    0010 34 35 2F 54 59 50 45 3D 50 4C 4D 4E 00 96 54 68 45/TYPE=PLMN..Th
    0020 69 73 20 69 73 20 61 20 74 65 73 74 20 4D 4D 53 is is a test MMS
    0030 20 6D 65 73 73 61 67 65 20 21 00 8A 81 8E 02 39 message !.....9
    0040 D5 88 07 81 05 9B A6 E4 54 F7 83 68 74 74 70 3A ........T..http:
    0050 2F 2F 6D 6D 73 63 2F 31 00 //mmsc/1.
    Headers (none)

    Request: http://mmsc/1
    Location = [http://mmsc/1]
    Request Method = [GET]
    Headers (none)

    At the same time, NMSS 1.5 console shows the following:
    Code:
    [07.12.2005 09:48:05]<INFO>: Sending message to 6230011
    Converter content type beforetext/plain;charset=ASCII
    Converter content type beforeimage/gif
    [07.12.2005 09:48:06]<INFO>: Message, message id = 00000000000000000000000000000
    001 sent to URL 6230011
    [07.12.2005 09:48:06]<INFO>: No response from sending message

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    4

    Re: NMSS 1.5 cannot forward mms to S40 SDK

    I have the same problem.

    The Diagnostics on the 6230i terminal show traffic, but there are no messages physically displayed on the device.

    There are no exceptions occurring anywhere.

    htidore have you had any progress?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    4

    Re: NMSS 1.5 cannot forward mms to S40 SDK

    I have the following emulator terminals installed:
    S40 DP 3.0 SDK
    S40 DP 2.0 SDK 6320i
    S40 DP 2.0 SDK 6255

    All 3 emulators failed to display the MMS. Only the 6320i would show some traffic in the diagnostics window, but like the other two, no MMS would appear on the phone screen.

    After my fellow developer workmates tried installing 'NMSS 1.5' and forementioned terminals on 5 different computers, we found that it worked on just 1 computer. We ascertained that it had something to do with JAVA/JRE version.

    I uninstalled JRE1.5 and its automatic updates, installed J2SDK 1.4.2_10.

    Now the 6230i emulator works, the other two remain the same. But I might try re-installing them.

Similar Threads

  1. NMSS 1.5 trouble
    By x_2001 in forum General Messaging
    Replies: 9
    Last Post: 2005-05-18, 23:30
  2. Question about JBuilder with S40 DP 2.0 SDK, 6255 Edition 1.0
    By jbrown.eng in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2005-04-21, 01:00
  3. Problems sending MMS from S40 to NMSS
    By guilhermelopes in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2005-04-19, 01:25
  4. saving MMS content using NMSS 1.5
    By remmar in forum General Messaging
    Replies: 0
    Last Post: 2005-04-04, 04:58
  5. Notice from ForumNokia RE: MMS API in Series 60 SDK
    By paulbrow in forum General Messaging
    Replies: 1
    Last Post: 2002-06-03, 08:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×