×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    Hi,

    I wrote an echo client that connects to a remote host, sends some data and receives back an echo of the data from the remote host (basic echo client/server application).

    For some reason my app works fine on the mobile phone but doesn't work on the emulator. I use series 60 with the ethernet plugin.

    Browsing on the emulator works fine.

    Does anyone know what the problem is????

    10x.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Re: Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    I've managed to narrow it down to error code -1: "Unable to find the specified object"

    I get this error as a response to RSocket::Connect

    10x.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Philippines
    Posts
    163

    Re: Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    Have you tried the sockets example in the SDK directories?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Re: Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    I did but it doesn't work.

    I guess that means that something is wrong with my emulator's network settings. But I can browse sites with no problems.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    257

    Re: Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    Hi,

    You may try npacketadmin.exe located in epoc32\tools\. First select select your network interface, then start it. After doing so start the emu and try ur echo app. If it doesn't work, try some filter set options. Usually it works with most of the people if the first 4 box marked in set filter options. Hope it helps.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Re: Socket works on mobile but doesn't work on emulator

    Well, it doesn't get to that....
    I get an error when trying to connect so the packet monitor won't help.

    10x.

Similar Threads

  1. getRGB doesnt work on my Nokia Series 60 Emulator
    By rj_cybersilver in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2005-09-19, 03:46
  2. Socket connection hangs on 9500 but works well in the WTK 2.2 emulator
    By falconpl in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 0
    Last Post: 2005-07-30, 21:38
  3. Replies: 0
    Last Post: 2004-04-10, 10:57
  4. same code of http post, not work on 3650 emulator
    By wasjkf in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2003-07-07, 23:52
  5. Series 60 Emulator with TCP Socket support?
    By zikko in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2003-05-16, 08:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×