×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8

    Cannot launch app from emulator s60 3rd ed

    Hi all,

    Something strange happens to me, I have created a S60 application. I am able to debug it by using CodeWarrior and the s60 WINSCW emulator, the application is launched correctly and I get step in/out in the source code.
    The problem is if I launch the emulator alone (execute epoc.exe) and I go to installed folder, I can see my application icon, but nothing happens if I try to open it...?
    I did the same thing with the HelloWorld Basic app and this time, it works, I can launch it from either the debugger or the stand alone WINSCW emulator.

    I don't see what I did differently with my app than the HelloWorldApp?
    Is there someone can help me on telling me what might be wrong?


    Thanks a lot for any answer!
    Dave.

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2005
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    431

    Re: Cannot launch app from emulator s60 3rd ed

    Are you sure you have in the right spot the right application files? I mean the exe, the mif and the rsc.

    Check the paths:
    Code:
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\Epoc32\release\winscw\udeb\Myapp.exe
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\resource\apps\MyApp.rsc
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\resource\apps\MyApp_reg.mif
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\private\10003a3f\apps\MyApp_reg.rsc"

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8

    Re: Cannot launch app from emulator s60 3rd ed

    Quote Originally Posted by iulian_moldovan
    Are you sure you have in the right spot the right application files? I mean the exe, the mif and the rsc.

    Check the paths:
    Code:
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\Epoc32\release\winscw\udeb\Myapp.exe
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\resource\apps\MyApp.rsc
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\resource\apps\MyApp_reg.mif
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\data\z\private\10003a3f\apps\MyApp_reg.rsc"
    Actually my files are at:
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\Epoc32\release\winscw\udeb\Myapp.exe
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\release\winscw\udeb\z\resource\apps\MyApp.rsc
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\release\winscw\udeb\z\resource\apps\MyApp_reg.mif
    Disk:\Symbian\9.1\S60_3rd\epoc32\release\winscw\udeb\z\private\10003a3f\apps\MyApp_reg.rsc"

    I checked that HelloWorldBasic files are in the same places.
    The only differences is that I am using localization and that the resource files have extension .r01 instead of .rsc. Also, I am not using .mif I am using an .mbm file, the app icons are displayed correctly.
    I precise that if I debug another s60 app with the emulator and I go back to the main s60 menu then to installed folder and try to open my app , nothing happens...and nothing can be seen in the debug window (usually we can see starting thread information or panic or KERN error messages)...

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8

    Re: Cannot launch app from emulator s60 3rd ed

    I fixed it, just for info I post a reply for others.
    The appname in the _reg file must be the name of the .exe defined in mmp file:

    RESOURCE APP_REGISTRATION_INFO
    {
    app_file="myapp";
    ...

    Silly but painful...

    Dave.

Similar Threads

  1. Launch J2ME App
    By sjb343 in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-04-11, 08:24
  2. Error running app on 3rd cell phone
    By Poyo_shiu in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 6
    Last Post: 2006-02-21, 09:05
  3. How to launch built-in Camera app programatically?
    By mike.b in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2004-08-02, 17:42
  4. Launch a midlet from C++ app?
    By jamwww in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2003-04-07, 17:52
  5. Launch my Java app when recieve a sms.
    By jackychu in forum General Messaging
    Replies: 3
    Last Post: 2002-06-19, 10:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×