×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    76

    Question Problem while building vibration

    Hi friends,
    I have try to build vibration using Nokia UI APIs in follwing devices,
    Nokia 3650(MIDP 1.0,CLDC 1.0)
    Nokia N-Gage QD (MIDP 1.0,CLDC 1.0)
    Nokia 6600 (MIDP 2.0,CLDC 1.1) with version "5.53.0"
    Code i've used for Nokia 3650,Nokia N-Gage QD :
    "try
    {

    DeviceControl.startVibra(100, 3000);

    }catch( Exception e )
    {
    al = new Alert("Alert","Error while enabling vibration using Nokia UI API.",imageError[0],AlertType.ERROR);
    //wait for user to acknowledge the alert
    al.setTimeout(Alert.FOREVER);
    //Display alert,show main form when done
    midlet.display.setCurrent(al,this);
    System.err.println("Enable to vibrate using Nokia UI."+e); }"


    And for Nokia 6600 i've used the Code:

    "if((midlet.display.vibrate(3000)))
    {
    System.out.println("Playing vibration.......");
    }
    else
    {
    try
    {

    DeviceControl.startVibra(100, 3000);

    }catch( Exception e )
    {
    al = new Alert("Alert","Error while enabling vibration using Nokia UI
    API.",imageError[0],AlertType.ERROR);
    //wait for user to acknowledge the alert
    al.setTimeout(Alert.FOREVER);
    //Display alert,show main form when done
    midlet.display.setCurrent(al,this);
    System.err.println("Enable to vibrate using Nokia UI."+e); }

    }"

    While enabling the vibration option neither it vibrate nor it throw IllegalStateException .
    Does Nokia 3650,Nokia N-Gage QD also have some known issues like Nokia 6600?
    Can we build vibration on devices using Nokia UI APIs?

    Can anyone resolve this.

    Regards,
    Sachin Warang.

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    76

    Question Re: Problem while building vibration

    Is there any solution?
    Can anyone give an idea where exactly i'm lacking while developing this application?

    Regards,
    Sachin Warang.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    76

    Question Re: Problem while building vibration

    Friends,
    Does anyone give some idea regarding this?
    What is the coz why doesn't this work ?
    Should i try for diffrent frequency and time in
    DeviceControl.startVibra(100, 3000);method to work finely?
    Give some idea regarding what would be the possible reason?
    As Nokia UI throws If a device does not support vibration, the startVibra method will always throw an IllegalStateException.
    Which not thrown in given code?
    So what would be reason that the given application is not working?

    Regards,
    Sachin Warang.

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    76

    Question Re: Problem while building vibration

    Hi friends,

    As i told earlier also but no one reply to this thread sofar,

    Can anyone give me some idea/info/documents which clear my doubts?

    My issue is

    "I've build an application which should vibrate using
    1)standard j2me public boolean vibrate(int duration); method which returns false if the vibrator can not be controlled by the application .
    or
    2)Nokia UI API's
    public static void startVibra(int freq, long duration); method
    If a device does not support vibration in application, the startVibra method will always throw an IllegalStateException.Even if the device is a model that normally supports vibration.

    But when i tried this application which returns false for vibrate method but doesn't throw any exception while using startVibra method.
    Note:I've try this on Nokia 3650,Nokia N-Gage QD,Nokia 6600(with version 5.27.0 as it will not work on software versions 3.42.1 and 4.09.1 known issue of Nokia 6600)."


    Waiting for reply!

    Regards,
    Sachin Warang.

Similar Threads

  1. problem when stop playing video on 3650 and try to play again
    By niko86 in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-08-03, 07:40
  2. netcards - Problem with opening adapter
    By kernj in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-01-10, 08:56
  3. Helloworld build failure - help
    By tcalamawy in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 2
    Last Post: 2006-03-20, 17:38
  4. Help me in the problem of building workspace
    By G2N in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2005-04-12, 15:08
  5. Problem with building the TextMTM Example
    By uckermark-girl in forum General Messaging
    Replies: 4
    Last Post: 2005-01-31, 09:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×