×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7

    Problem with S60 3rd Edition emulator in textshell mode

    Has anyone seen the following problem before with the S60 3rd Edition emulator in textshell mode?. (i.e. textshell statement added to start of epoc.ini file)

    The textshell window contents (i.e. the blue screen with yellow text) are displayed/drawn outside the emulator application; always at the top left of the screen.

    Anyway, if anyone has seen this before do they know how it can be fixed?

    Regards

    Jason

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    18

    Re: Problem with S60 3rd Edition emulator in textshell mode

    I am facing the same problem.
    I dont think emulator handles different screen resolutons properly.
    I am able to see the right border in the 416*352 resolution, though!

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7

    Re: Problem with S60 3rd Edition emulator in textshell mode

    I have found a workaround for the problem: reboot your machine.
    However, this only lets you run the emulator once in text mode before the problem reappears.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1

    Re: Problem with S60 3rd Edition emulator in textshell mode

    When trying to run the client server simple app,

    i get the c:\> prompt in the blue screen, and the client server program does not run

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,684

    Re: Problem with S60 3rd Edition emulator in textshell mode

    Quote Originally Posted by sonty76 View Post
    When trying to run the client server simple app,

    i get the c:\> prompt in the blue screen, and the client server program does not run
    That is why it is called "textshell": you get a command prompt, where you can type "DOS" commands, and execute your .exe-s.

    Also note that your question is not that closely related to the original topic of this thread. For example if you have "blue screen", you are probably using S60 2nd edition.

Similar Threads

  1. Midlet Icon problem in S60 3rd Edition
    By Amr_Monsef in forum Mobile Java General
    Replies: 40
    Last Post: 2010-11-04, 07:46
  2. OpenGL ES on S60 3rd Edition SDK Emulator
    By specjones in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 7
    Last Post: 2008-09-30, 10:22
  3. S60 3rd Edition and Borland BuilderX 1.5?
    By ArneH in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2008-06-21, 00:07
  4. Replies: 7
    Last Post: 2007-06-19, 12:01
  5. TTime : TInt64& Int64() problem in S60 3rd edition
    By iulian_moldovan in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2006-01-24, 13:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×