×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2

    [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Hi, all

    I have some questions about identification and configuration of phones.

    1. IMEI
    As I know, I can get it through System.getProperty("com.nokia.mid.imei").
    But it needs signing for Midlet. Right?
    Can the third party get this permission?

    2. Phone Number
    Is phone number accessing from phone impossible on Java platform?

    3. SIM Number
    Sim cards have serial no such as "89503050504035382".
    How do I get this number on Java platform?

    4. Phone Model
    How do I get the phone models on Java platform?


    Thanks,

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    India
    Posts
    37

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Dear

    Nokia is providing some soecific no. for your querys. Check them on the nokia site. and get info abt ur query.

    Thanks and Regards,
    Ashish

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Brazil
    Posts
    1,884

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Hi kong96,

    Check the doc below, it has all the system properties that are accessible in Nokia devices.

    MIDP: System Properties (with Example) v1.2
    http://www.forum.nokia.com/info/sw.n..._2_en.zip.html

    Hope it helps!

    BR,

    Juarez Junior

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    516

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Hi Kong,

    1) This requires signing the following thread discusses about signing for this purpose
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=79462

    2)AFAIK phone number is not accessible from java

    3) Sim number is also not accessible from java.

    4) In the Juarze's link
    String: microedition.platform
    Description:
    "The name of the host platform or device. In Nokia devices the name consists of “Nokia”, the device model, and software version separated by “/”. There is no space between “Nokia” and the model number nor on either side of “/”. Formally, the syntax of the platform string is: Nokia MODEL_NUMBER “/” SW_VERSION. For example, Nokia6310i/4.42 or Nokia3510i/p1.25."


    Regards,
    Wang_shui

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Hi, everybody

    Thank you for your reply.

    Thank,

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    33

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Hi Guys,

    I was wondering if anyone knows how to change the microedition.platform reported by the S40 sdk emulator, it reports Nokia5300,
    my application is device specific and needs this to be the exact string reported by some other nokia phone, for test and debug purposes I need this to report what the phone would have reported.
    the stardard sun emulator has a properties file you can edit and state the value for microedition.platform (or any other system property I guess),
    in nokia sdk I can't seem to find how to do this, (and why the hack nokia5300 is the default..),

    any help appreciated of course,
    best of the bests,
    --tzurs

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA, CA
    Posts
    7,192

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    Are you now talking about Series 40 3rd Edition FP2 emulator? 5300 was the lead device for that group of devices, hence it will return that device model.

    There is no options in the preferences to change that (as far as I remember). There might be some configuration files where you could change the behavior, but I have not searched for the exact string myself from the SDK files...

    Hartti

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    33

    Re: [Q]IMEI, Phone Number ,SIM Number and Phone Model

    thanx harti,
    I'm aware of the lead device thing, however I need it to report something else..
    anyhow, I did the search the string appears to be in on of the emulator dll's

    if anyone has other ideas on how to change it,
    thanx!
    -tzurs

Similar Threads

  1. Dialling a phone number from J2ME midlet
    By anand_amarsh in forum Mobile Java General
    Replies: 3
    Last Post: 2008-08-04, 12:45
  2. Dialling a phone number from J2ME midlet
    By anand_amarsh in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2004-12-23, 09:09
  3. Find Phone Number in Message View programatically. S60
    By avowkind in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2004-08-18, 16:23
  4. Can I access phone number and model from Java MIDP?
    By systemcode in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 1970-01-01, 02:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •