×

Discussion Board

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Application is working fine on device but not on emulator

    Hi all,
    My application is working fine on N70 device, but it is not working on emulator.I tried some examples.They are working.Can anyone tell me where the problem is?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    2,015

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    It doesn't work how? It doesn't start? it panics? there's an exception? its a program to add two numbers together but instead multiplies them?
    Last edited by hotcheese; 2006-05-30 at 06:05.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    you might be using some functionalities (such as telephony stuff) that is not supported in the emulator. To find out, just put breakpoints into your code and see which lines will hang/crash, then you could use
    #ifdef __WINS__
    #else
    #endif

    to remove code parts in emualtor builds.

    yucca

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Thank you yucca.I tried to debug the application.But I did not get.Actually the code is written for 6600.And we are trying to make it compatible for N70 by loading S60 2nd Edition FP3 .For Series 60 v2.0 it is fine.No problem with emulator also.Is any modifications necessary to run on FP3 emulator?
    Thanks a lot.

    Regards,
    sharmila.

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    hi sharmila,

    Make sure that the screen Size is specified properly for the Fp3 devices.

    Regards,
    Mateen Maldar

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi Mateen,
    Thank you for giving reply.I checked that one.Both screen sizes are same.176 x 208 pixels.

    Regards,
    sharmila.

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi,

    If ur working on Fp3 and ur bitmap size is 176x208 it will be scaled automatically on the real device.. coz of the Scalable Ui Implemeted

    If u could specify the behaviour of wht exactly ur getting on the emulator will be appricated for furthur soliution of ur problem

    Regards,
    Mateen Maldar

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi,
    We are having a code to access our application.When I entered the code then emulator is not responding.But on device it is working properly.

    Regards,
    sharmila.

  9. #9
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    hi sharmila,

    Check in ur access code whether ur applciation when accessing the access code u haven't used anything for the emulator like

    #ifdef __WINS__
    //ur access code for the emulator
    #else

    //access code for ur real device
    #endif

    paste the else part also for the wins emulator

    Regards,
    Mateen Maldar

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi Mateen,
    Thanks.
    I tried that one.Actually the code is specified but i am working using CW and so I replaced all WINS with WINCW.Now the emulator is working,but it is giving System Error.When will we get System Error?
    Once again Thanks a lot.

    Regards,
    sharmila.

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    hi,

    These panics represent program errors which are detected by the Kernel Executive. Typically, they are caused by passing bad or contradictory parameters to functions. Threads which cause exceptions also raise a KERN-EXEC panic.

    The thread causing the panic is terminated.


    Regards,
    Mateen Maldar

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi Mateen,
    Thank you.

    Regards,
    sharmila.

  13. #13
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2003
    Posts
    471

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi,

    If u r using real time graphics or threads the emulator may work deferent. Maybe i'm wrong - and please correct me if so - but i found the emulator to be good only for the starting phases.

    Nahum.

  14. #14
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    hi nmnir,

    It's not the case will sharmila's issue.. and anyways if u use graphics the behavoiur will not be different provided handling of graphics objects is proper. If ur using threads make sure that the thread executes without interference to others and the thread handler is governed..

    Regards,
    Mateen Maldar

  15. #15
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2003
    Posts
    471

    Re: Application is working fine on device but not on emulator

    Hi Mateen,

    My app is working perfectly on 6680 and 6600 but not on the emulator...

    Regards,
    Nahum

Similar Threads

  1. Problems running SIP application on S60 emulator
    By ajaybrar in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-03-08, 06:32
  2. KEY_POUND and KEY_STAR not working on series 60 device or emulator
    By r0bby in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2005-07-06, 13:24
  3. EAIF emulator & SMSC center for new application
    By innitjones in forum General Messaging
    Replies: 2
    Last Post: 2003-06-12, 14:02
  4. How to set the memory size of emulator to match with the actual device ?
    By akokchai in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2003-05-08, 10:32
  5. Unable to run application (7210 emulator)
    By sendron in forum Mobile Java General
    Replies: 2
    Last Post: 2002-12-12, 12:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×