×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5

    N-series (N91, N80, N71) and SyncML DS

    When adding more than 3-5 entries to the phone's contact list from a SyncML DS server the phone fails to add them ot its contact list. The phone reports (both to the user and to the SyncML DS server) that the syncronisation was successful - it returns an accept on each contact added and also says e.g. 9 added in the phone sync log.

    When adding only 3 new vCards from server there are no issues.

    Can anyone from Nokia let us know if this is a known bug in the N-Series implementation of the SyncML DS standard. And if and when it will be fixed.

    -t

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,105
    As Nokia is using this engine themselves, I doubt there is such an issue. It might be a bug which can be worked around through a different usage. Are you sending an Add or a Replace command for each entry? Simply to the opposite and have a try with that.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1

    Re: N-series (N91, N80, N71) and SyncML DS

    I have had the same problem. When i send like 10 at a time in one message, the phone responds like this: First the status confirming that the item has been added
    <Status>
    <CmdID>
    5
    </CmdID>
    <MsgRef>
    2
    </MsgRef>
    <CmdRef>
    7
    </CmdRef>
    <Cmd>
    Add
    </Cmd>
    <SourceRef>
    53307
    </SourceRef>
    <Data>
    201
    </Data>
    </Status>

    And then the Map that tells the server of the local id
    <MapItem>
    <Target>
    <LocURI>
    53307
    </LocURI>
    </Target>
    <Source>
    <LocURI>
    -2147483648
    </LocURI>
    </Source>
    </MapItem>

    Look at the LocURI, its very wrong

    When i send only one contact the response is like this, same status, but different map:

    <MapItem>
    <Target>
    <LocURI>
    53318
    </LocURI>
    </Target>
    <Source>
    <LocURI>
    75
    </LocURI>
    </Source>
    </MapItem>

    So im pretty sure that there is some kind of bug in the phone. But nokia is very welcome to prove me wrong

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×