×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    huge carbide initialization problem

    Hi,

    I installed carbide express on my laptop (with XP SP 2), then installed SDK and then Active Perl. When I tried to launch the IDE, I got the infamous "JVM terminated" messgae. After reading in the forum I installed the JRE 1.4.2_11 and copied its bin and lib folders to the jre in the carbide folder.
    I managed to launch carbide this time but the warm elevation feeling I had quickly change to huge dissapointment. I got a message "unable to read workbench state. Workbench UI will be reset" then carbide opened but it was all grey and I can't do anything. For example, File-->New shows "No applicable Items".

    What should I do with this strange problems?
    Please note that I read many posts and yes, I looked at the release notes, but, there is no hint for the cause and soloution to the problem.

    Thanks in advance,
    Imzadi

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    198

    Re: huge carbide initialization problem

    Remove/uninstall the JRE, Perl, sdk, and carbide from your computer.

    Then try to install in this manner:
    1. install JRE
    2. install ActivePerl
    3. install SDK
    4. install Carbide c++

    good luck

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    Re: huge carbide initialization problem

    Hi,

    I had a minor breakthrough. I managed to open the C++ perspective. However, when I try to open the Symbian perspective I get a message "problem opening perpective 'com.symbian.cdt.SymbianPerspective'"

    Any ideas?


    Imzadi

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    198

    Re: huge carbide initialization problem

    Have you reinstalled all of the component?
    Please try to reinstalled all of the component first.

    I think your carbide installation is corrupt.

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    Re: huge carbide initialization problem

    Hi guys,

    I dropped the issue 3 months ago without any success. Now I must install carbide express. The installation doesn't work on my laptop (win XP). I installed and un-installed an re-installed in different order but nothing help. does anybody have an idea what I can do?

    Thanks,
    Imzadi

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    Re: huge carbide initialization problem

    Is there really no one who that can help me? I can't be the only one who has this problem.
    Is there a nokia guy who might be able to help me?

    Thanks
    Imzadi

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,048

    Re: huge carbide initialization problem

    Most likely your workspace is corrupted. It could be that you do not have access to the workspace directory or the file "workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.ui.workbench\workbench.xml" could be corrupted or similar.

    You could:
    - Check the current workspace setting and check the directory, does it exist and do you have access?
    - Delete the file listed above
    - Change to a fresh workspace

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    Re: huge carbide initialization problem

    Thanks for your answer Mitts.

    Unfortunatelly, it didn't help. I have access to my workspace, I deleted the files and switched workspaces but that didn't work either.
    Eventually, I copied the workbench.xml file from my working application to the laptop. The eclipse now opens nicely but when trying to create new Symbian project, I get the following message:

    The selected wizard could not be started.
    Reason:
    Plug-in com.symbian.cdt.project was unable to load class com.symbian.cdt.project.ui.NewSymbianProjectWizard.
    Any suggesstions how to proceed from here?

    Imzadi

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    57

    Re: huge carbide initialization problem

    guys, I'm really desperate here. I really need to install carbide on my laptop but it doesn't work. Mitts, can you think of something else? I can't believe carbide doesn't work on laptops.

Similar Threads

  1. Carbide initialization error: JVM terminated
    By toplus in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 10
    Last Post: 2008-03-26, 17:33
  2. About 6230 Bt Problem
    By eerkek in forum Bluetooth Technology
    Replies: 17
    Last Post: 2005-02-08, 12:33
  3. 7210 Silent Problem
    By MarkMckim in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2003-03-18, 12:36
  4. Replies: 0
    Last Post: 2003-03-14, 08:43
  5. PJava runtime problem within Nokia 9210, Hrlp~!
    By Nokia_Archive in forum PersonalJava
    Replies: 1
    Last Post: 2002-05-28, 13:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×