×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    System error when I launch the app 3rd edition

    I port an application from series60 2nd edition to 3rd edition. I compile correctly the app in 3rd edition and when I launch the emulator, the app appears on the screen. But when i want to open it i obtain a "system error".
    I don't know where the problem is. Maybe anybody has had the same problem...
    Thanks!

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    hi,
    system error is has many reasons for getting the application paniced..
    check
    #include <e32errr.h>
    but plz paste that system error ur getting when u debug ur app on emulator..

    so that we can guide u...

    Regards,
    Mateen Maldar
    "Whatever the mind can conceive and believe, the mind can achieve"

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    It's just write "system error" on the screen...the app is not opened...

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bengaluru, India
    Posts
    747

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    Quote Originally Posted by asmobease
    It's just write "system error" on the screen...the app is not opened...
    Create a file with the name "ErrRd" without any quotes in C:\Resource\ folder of your mobile. You should add an entry to your package file for creating this file, as file explorer has no permission on that folder.

    This will give the error code instead of System error.

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    I have created the file ErrRd in the folder C:\Symbian\9.1\S60_3rd\Epoc32\winscw\c\resource cause i use the emulator and i launch the emu, but nothing after the file ErrRd is empty.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bengaluru, India
    Posts
    747

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    Quote Originally Posted by asmobease
    I have created the file ErrRd in the folder C:\Symbian\9.1\S60_3rd\Epoc32\winscw\c\resource cause i use the emulator and i launch the emu, but nothing after the file ErrRd is empty.
    Generally it will not write anything into the ErrRd. It'll remain empty. You can view the error code in the dialog instead.

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    The error code is not writting in the dialog.
    Thanks you to try to help me.

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    In fact when i compile in my IDE (visual studio) I obtain this error
    Code:
    C:\\codeMobifindit\\mobifindit3rdEdition\\Findit\\Findit\\data\\mobifindit.rss(49) : Label not found
    ERROR: RCMake failed: (Resources): rcomp.exe failed with code 1. (Reason: Incorrect function.)
    Project : error PRJ0019: Un outil a retourné un code d'erreur à partir de "Exécution d'un événement avant génération..."
    I don't understant bcause I have, in my rss file
    Code:
    RESOURCE LOCALISABLE_APP_INFO r_mobifindit_localisable_app_info
    {
    	short_caption = "mobifindit";
    	caption_and_icon = 
    	CAPTION_AND_ICON_INFO
    	{
    	caption = "mobifindit";
    	number_of_icons = 1;
    	icon_file = "\\resource\\apps\\mobifindit.mif";
    	};
    }
    and in my _reg.rss file
    Code:
    #include <appinfo.rh>
    #include <mobifindit.rsg>
    
    UID2 KUidAppRegistrationResourceFile
    UID3 0xF0001e64
    
    RESOURCE APP_REGISTRATION_INFO
    {
    app_file="mobifindit";
    
    localisable_resource_file = "\\resource\\apps\\mobifindit";
    localisable_resource_id = R_MOBIFINDIT_LOCALISABLE_APP_INFO;
    
    embeddability = KAppNotEmbeddable;
    newfile=KAppDoesNotSupportNewFile;
    }
    I ignore this error and launch the emulator and i have a system error. When i compile with command line i don't have the error
    C:\\codeMobifindit\\mobifindit3rdEdition\\Findit\\Findit\\data\\mobifindit.rss(49) : Label not found
    but i have the system error when i launch the app

    so i don't think that there is a problem with my resources

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    I have this error
    "Menu: System Error(-1)"
    when i want to launch the app

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    295

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    You most likely have problem in the resources. Resource files are *very* easy to get wrong. For example, the first three items in .rss must be *exactly* like in other examples, otherwise it will fail with mysterious error.

    For these kinds of problems, you can do following:
    - take helloworld example, and ensure you can get it to compile and work
    - create new project, where you copy the helloworld files. make it compile and work
    - start adding stuff from your original project to helloworld. after each addition, do clean build and rebuild. re-iterate this step until you find a problem.

    Yes, this is lots of hard work. Unfortunately the application framework does not give hints what is wrong, so you have to do things the hard way.

  11. #11
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,572

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    I would try
    Code:
    localisable_resource_file = "\\resource\\apps\\mobifindit.rsc";
    And you may also try to check line 49 of mobifindit.rss, even it seems to compile in certain circumstances.

  12. #12
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    India
    Posts
    383

    Unhappy Re: System error when I launch the app 3rd edition

    Hi!

    Any solution for this menu:system error -1..? Am also facing the same while launching the app on emulator after changing the app name.

    I have LOCALISABLE_APP_INFO in my .rss
    Also have APP_REGISTRATION_INFO in _reg.rss with localisable_resource_id

    Thanks
    Regards,
    Shilpa Kulkarni

  13. #13
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    HI Shilpa,

    Hope your doing fine,
    Quote Originally Posted by Shilpa13 View Post
    Any solution for this menu:system error -1..? Am also facing the same while launching the app on emulator after changing the app name.

    I have LOCALISABLE_APP_INFO in my .rss
    Also have APP_REGISTRATION_INFO in _reg.rss with localisable_resource_id
    well the system error on symbian emualtor basically occurs when the resource is not properly compiled and the system trying to access it,results in system error..

    so check for the resource files format and files no that no voilation is there on emulating it..

    Regards,
    Mateen Maldar
    "Whatever the mind can conceive and believe, the mind can achieve"

  14. #14
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    India
    Posts
    383

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    Hi! I understand that the problem is with resource compilation.

    Some more info: I have not ported from 2nd edition.

    Its my 3ed edition app. I just wann change the app name. For that I made chages to resource files... ie to myapp_loc.rls, myapp_reg.rss(which contains app_file in APP_REGISTRATION_INFO) and myapp.rss(which contains RESOURCE LOCALISABLE_APP_INFO r_myapp_localisable_app_info).

    It shows the changed app name on emulator .. but when I launch the app it gives menu:system error -1

    I have cleaned n built the app.. even reimported by manaully deleting related files.

    What may be the issue..?

    Thanks
    Regards,
    Shilpa Kulkarni

  15. #15
    Super Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    india
    Posts
    2,078

    Re: System error when I launch the app 3rd edition

    hi,

    shilpa it will be better if you clean your project from epoc32 and make a fresh build and check for the result.. if the resources are properly compiled or not..


    Regards,
    Mateen Maldar
    "Whatever the mind can conceive and believe, the mind can achieve"

Similar Threads

  1. Scrollbar in 3rd edition?
    By kiranpuranik in forum Symbian
    Replies: 9
    Last Post: 2007-04-30, 11:31
  2. Replies: 5
    Last Post: 2006-09-08, 07:50
  3. 3rd Edition Hello World Console App
    By ultimatezeus in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2006-08-28, 07:08
  4. S60 2nd OR 3rd edition for new software development
    By patil_ruturaj in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-30, 09:30
  5. S60 2nd OR 3rd edition for new software development
    By patil_ruturaj in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2006-06-30, 08:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •