×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Braunschweig
    Posts
    46

    SIS install fails in S60 V3

    I have tried to install my app on a Nokia E60 phone (S60 V3). The application works well on the emulator.
    - GCCE-compiles without problems.
    - My UIDs in the MMP-File are UID 0x100039CE 0xAEF2D1A0 so they are in the unprotected range.
    - SIS file created with makesis
    - certificate created with makekeys
    - signed with signsis (self signed without any input from symbian)
    - set in phone appl. manager / Settings / SW-installation to "all"

    When I try to install my SIS now, I see the following screens:

    - "Install <app_name>" yes
    - "security warning ..." continue
    - "Details" continue
    - "Install 67kB to ..." select
    - "Installing" , progress bar

    some seconds later

    - "unable to install"


    This is a very common message, what can be the problem?

    A protected API used with an unsufficiend certificate?
    Or an error in the package file ?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    985

    Re: SIS install fails in S60 V3

    I have posted a blog at Forum Nokia Blogs about several signing error messages. Check this out, http://blogs.forum.nokia.com/view_entry.html?id=93.

    Look at the comments from some developers about "Unable to install" message. There are some possible causes.

    Antony

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    35

    Re: SIS install fails in S60 V3

    Hi Antony,

    I am facing same prob like Holler. my device is N80. i read http://blogs.forum.nokia.com/view_entry.html?id=93 comments and apply but still face same error.
    -SIS file create by makesis
    -key file Create by makekeys
    -Certificate create by using "Symbian Developer Certificate Request" then download from www.symbiansigned.com side.
    -for Sign use sigsis

    When I try to install my SIS , I see the following screens:

    - "Install <app_name>?" yes
    - "Details" continue
    - "security warning ...continue?" yes
    - "Install 790kB to ..." select
    - "Installing" , progress bar

    some seconds later

    - "unable to install"


    for your better understand i have give some lines from mmp and pkg file:

    mmp:-

    UID 0xA0001574 0xef356e1f
    SECUREID 0xef356e1f

    START RESOURCE hello.rss
    HEADER
    TARGETPATH \resource\apps
    END //RESOURCE

    START RESOURCE hello_reg.rss
    TARGETPATH \private\10003a3f\apps
    END //RESOURCE

    VENDORID 0x101FB657

    CAPABILITY ReadUserData WriteUserData


    pkg:-

    ;Supports Series 60 v 3.0
    [0x101F7961], 0, 0, 0, {"Series60ProductID"}

    ;Files to install
    "..\..\..\Epoc32\release\winscw\udeb\hello.exe" -"!:\sys\bin\hello.exe"
    "..\..\..\epoc32\release\winscw\udeb\z\resource\apps\hello.rsc" -"!:\resource\apps\hello.rsc"
    "..\..\..\epoc32\release\winscw\udeb\z\private\10003a3f\apps\hello_reg.rsc" -"!:\private\10003a3f\import\apps\hello_reg.rsc"

    Thanks
    Last edited by bm; 2006-09-14 at 06:55.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Braunschweig
    Posts
    46

    Re: SIS install fails in S60 V3

    I have found my error with Antony's hint:
    it was the pkg file. I used a file from an other application, modified it, but I forgot to change one private folder name to my UID3 number:

    "backup_registration.xml" -"!:\private\AEF2D1A0\backup_registration.xml"


    In your case, i find two items a little bit strange:

    1.) the folder you took for the phone:
    "..\..\..\Epoc32\release\winscw\udeb\hello.exe" is wrong, take the gcce compiler output:
    "..\..\..\epoc32\release\gcce\urel\hello.exe" and so on.

    2.) the UID2:
    I'm not shure, but all the examples use 0x100039CE for S60 V3.

    Holler

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    985

    Re: SIS install fails in S60 V3

    The UID2 should be the same for all executables. So it is fine to have 0x100039CE. The UID3 that makes our application unique.

    Antony

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    35

    Re: SIS install fails in S60 V3

    hi Holler,

    Thanks...its working now. The prob was .exe location. thanks again
    ABC

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 2009-07-14, 01:16
  2. What is going on with Vibration on S60?
    By amd_rikus in forum Mobile Java General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-06-16, 00:29
  3. Notification on completion of sis file install
    By cesparey in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-03-14, 00:49
  4. Download sis file fails to install
    By ramiqadi in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2005-08-16, 17:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×