×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9

    Http Stops working after a few days

    Hi

    I have a very strange problem that seems to happen on older nokias(e.g. first n-gage, nokia 3200) with Http Connection.

    The application runs smoothly and connects fine over Http for several days and then suddenly stops working
    even though the client nor the server was changed (the server is running
    on a dedicated machine and has been up for over a month, while the client
    has been on the phone for over a week and worked for several days). The application
    still runs smoothly on motorolas, imates etc.

    The problem seems to be that the client just suddenly starts to read the
    wrong content-length of responses (e.g. real content-length = 45 but phone
    reads it as 4), I know the server is sending the correct response since all
    other phones still work and I have run it through a proxy that prints
    out the server response. Even if I dont use the content-length header
    and just read from input stream until -1 is returned the client still reads 4 bytes instead of the 45
    bytes the server really wrote!

    I am really stumped on this one since no code has changed and everything
    worked initially and then just stopped working. Has anyone encountered something similar on the older nokias?

    Would appreciate any help!

    Thanks

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA, CA
    Posts
    7,191

    Re: Http Stops working after a few days

    So your application runs and is running for a few days, before things start to go wrong, right? If this is the case, it seems like a memory problem (the application slowly runs out of memory).

    Or did I misunderstand something?

    Hartti

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9

    Re: Http Stops working after a few days

    Hi Hartti

    Thanks for your reply. I found the problem, the operator just decided to change its gateway proxy without telling anyone and this broke some of the older phones. New gateway is a "Jataayu CWS Gateway 4.0.0", are you familiar with it and think I should expect any other surprises from it?

Similar Threads

  1. Http Connection Is not Working in Mobile
    By varma_111 in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-22, 19:02
  2. Http Connextion Is not Working in Mobile
    By varma_111 in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-22, 18:03
  3. Replies: 4
    Last Post: 2006-01-28, 16:39
  4. HTTP POST not working for Nokia 3300
    By meyy6 in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 0
    Last Post: 2005-02-03, 19:05
  5. http post is not working on 3650
    By jeanmonod in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 4
    Last Post: 2003-11-26, 10:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×