×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    24

    Unhappy ECMA Script not working

    Hi,

    I am using ECMA Script for client side scripting. But my simulator is not recognising the script. Instead it just prints the code in the block.

    Ex.
    <html>
    <head>
    <script type="text/ecmascript">

    function showmsg(){
    document.write("welcome");
    }
    </script>
    </head>

    <body>
    <script type="text/ecmascript">
    showmsg();
    </script>
    </body>
    </html>

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Finland
    Posts
    9,562

    Re: ECMA Script not working

    What "simulator" is it that you're using, exactly?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    24

    Re: ECMA Script not working

    Thanks for ur response.

    I am using Nokia Mobile Browser Simulator 4.0, Nokia WAP Gateway Simulator 4.0 and Nokia Mobile Internet Toolkit 4.1.

    Thanks in advance. Waiting for ur reply.

    Vijay Anand

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1

    Re: ECMA Script not working

    IMHO Nokia Mobile Browser Simulator 4.0 not recognising the script.
    I have written this code but dont work

    <?xml version="1.0"?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD XHTML Mobile 1.0//EN"
    "http://www.wapforum.org/DTD/xhtml-mobile10.dtd" >
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <title>test</title>

    <script type="text/ecmascript">

    var temp=1;

    function on() {
    if(temp==1){
    temp=2;
    document.forms["insmeta"].settpub.value = "one";
    }
    }

    function tw() {
    if(temp==2){
    temp=1;
    document.forms["insmeta"].settpub.value = "two";
    }
    }

    </script>
    </head>
    <body>
    <form method="post" action="#" id="insmeta">

    <table>
    <tr>
    <th>test</th>
    </tr>
    <tr>
    <th colspan="2">&nbsp;</th>
    </tr>

    </table>

    <table>
    <tr>
    <td>test

    one<input type="radio" name="a" value="1" onclick="on()" />
    two<input type="radio" value="2" name="a" onclick="tw()" />

    </td>
    </tr>

    <tr>
    <td><div id="sett_pub">View:
    <input id="settpub" type="text" size="8" name="d" />
    </div>
    </td>
    </tr>

    </table>
    <p><input type="submit" value="ok" /></p>

    </form>
    </body>
    </html>

    exist a emulator that it reads esmp or ECMA Script??

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1

    Re: ECMA Script not working

    Hello guys, I am trying to run some ecmascript for Nokia e61, and it is just not doing any thing.

    My page is at the following link:

    http://m2.mercurymobility.com.au/ban...m-banners.html

    Can some one please help me ?


    Thanks a lot for your help.

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    63

    Re: ECMA Script not working

    Start from testing simple things on the phone and keep adding stuff until you get what you want. From what I've seen, the functionality in your test can be achieved with the subset of ecmascript accepted on most nokia(that is, when they DO accept).
    Try following the OMA ECMAScript Mobile Profile specs and test also on the phone, since not all of the features are supported.( for example, from a quick look in your code, setTimeout syntax seems not to be ok, and some phones do not support remote script loading).

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Re: ECMA Script not working

    ECMA script not working. i'm using nokia mobile browser 4.0.

    anyone help me

Similar Threads

  1. Install a script as a standalone app !
    By cyke64 in forum Symbian
    Replies: 5
    Last Post: 2006-07-18, 02:24
  2. write perl/python script in your S60 phone
    By kamijawa in forum Symbian
    Replies: 5
    Last Post: 2006-06-03, 15:59
  3. sendRedirect not working
    By nicole_yap in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2005-09-16, 03:35
  4. 7650 / BlueUSB Bluetooth USB dongle / PC-suite not working!
    By mahaikol in forum Bluetooth Technology
    Replies: 7
    Last Post: 2002-12-28, 06:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×