×

Discussion Board

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    India
    Posts
    170

    Question What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    hello,

    i m developing application for E61. I have to deal with upto 1MB data in my app.
    i m using stack size 80 mb. this much is not sufficient. Can any body tell me how much stack size one can able to use in S60 3 rd add.?
    Or any other solution for this?

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,674

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Although I do not know how much memory an E61 has, but that 80 MB stack sounds really bad to me. Re-think what you are doing.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Finland
    Posts
    9,553

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Yes. It is also worth remembering that Symbian does not support paging/swapping, so the maximum amount of RAM that can be used by a process is whatever amount of physical RAM is free after the devices has booted up.

    On a battery powered devices with limited memory (for run-time and storage), and limited processing power, being frugal with all of them (use of power, memory and CPU cycles) is advisable.

    It is also good to keep in mind that the user might want to run other apps than your app, too.

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    India
    Posts
    170

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    mistake..
    it is 80kb. my app works well 4/5 times then it crashes.
    i m testing it on same amount of data.
    why this happening ?
    is it because of some memo has not been freed? alloc error

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2004
    Posts
    462

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Do you mean HEAP size or STACK size?

    80 kb stack size is big, actually the default value is only 8kb, so for large amount of data,always put them in HEAP instead of stack.

    For the crash, you need to narrow down which line of codes crash.

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Malmö, Sweden
    Posts
    157

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Sounds like you are either haveing some heavily recursive functions, or allocate large buffers on the stack.

    Both are bad ideas in symbian.

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    India
    Posts
    170

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Quote Originally Posted by Skygyl
    Do you mean HEAP size or STACK size?

    80 kb stack size is big, actually the default value is only 8kb, so for large amount of data,always put them in HEAP instead of stack.

    For the crash, you need to narrow down which line of codes crash.
    i mean stack size.
    when i allocated HBufC of 1MB & then trying to process it ,i got error for my app as Myapp full in memory space. it won't allow me to exit from app or to click on menu item it just displays the error.
    to find out particular line for crash i need File explorer sothat i would write down log mesg in file & will find out location of crash.

    do u know wher i get File explorer for e61?

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    India
    Posts
    170

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Quote Originally Posted by olhed
    Sounds like you are either haveing some heavily recursive functions, or allocate large buffers on the stack.

    Both are bad ideas in symbian.
    yes i m using loop & Rarray.
    but same code will work fine on S60 II nd addition ,uiq.
    it sometimes crashes in that loop.
    to free memo i m using Close() method of RArray is that OK?

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2004
    Posts
    462

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    HBufC allocates memory to heap, you need to check your heap memory, not stack.

    You can write your logs to memory card, and view it at pc.


    for file explorer, I remember www.newlc.com has 3rd edition one.

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    India
    Posts
    170

    Re: What is max size of Stack in S60 3 rd addition?

    Quote Originally Posted by Skygyl
    HBufC allocates memory to heap, you need to check your heap memory, not stack.

    You can write your logs to memory card, and view it at pc.


    for file explorer, I remember www.newlc.com has 3rd edition one.
    thanks
    i will do that.

Similar Threads

  1. Audio Input Stream on N80
    By tkaihock in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 9
    Last Post: 2006-06-30, 09:15
  2. Set stack size in S60 emulators?
    By fsiegel in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2005-01-22, 00:56
  3. The correct meaning of MAX JAR size
    By bigrio in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2004-11-16, 10:30
  4. The correct meaning of MAX JAR size
    By bigrio in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2004-11-13, 11:03
  5. Replies: 0
    Last Post: 2004-03-03, 20:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×