×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 19

Hybrid View

  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    364

    Blank Screen Emulator

    i,

    I'm trying to Run any symbian Application Under the symbian Emulator (S6 2.0 wins udeb) the strange thing Happened today when I tried to run my application there is no any application (ICONS) system e.g.: (Calender,Telephone Directory ,...etc) or my runing application not displayed on the emulator to run it (See the attached (Jif) file) , I Un-Installed and re-Installed sysmbian SDK again but the same problem continued , How I can Solve it please I need your Help.

    My Platform Is : WinXP/SP2, epoc 32.
    IDE: VS.NET 2003 With Carbide.
    SDK (S60 v2.0) (7.0s).


    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=97815

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    May 2005
    Location
    Hyderabad,India
    Posts
    704

    Re: Blank Screen Emulator

    Hi,

    Check your taskmanager, is epoc is already running. remove the epoc from taskmanager and try it.

    regards,
    eswar

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    364

    Re: Blank Screen Emulator

    Quote Originally Posted by eswar_illuri
    Hi,

    Check your taskmanager, is epoc is already running. remove the epoc from taskmanager and try it.

    regards,
    eswar
    If I remove it from the task manager thats mean it will be stopped?! Can you explain again your answer?

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Helsinki
    Posts
    63

    Question Re: Blank Screen Emulator

    mubx2000,

    Have you got a standard Intel 32 bit processor? (Just thought a 64 bit CPU might behave differently, who knows.)

    Have you started the emulator directly from the Windows Start menu? (Start -> Series 60 Developer Tools -> SDK 2.1 ... -> Enulator (Debug). It might work better from there than from the IDE (Visual Studio).

    Have you checked the contents of the epocwind.out file? Where does the emulator halt?

    The Symbian Emulator requires lots of memory and a fast CPU.

    -Jyrki

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    364

    Re: Blank Screen Emulator

    Quote Originally Posted by jyrkiettila
    mubx2000,

    Have you got a standard Intel 32 bit processor? (Just thought a 64 bit CPU might behave differently, who knows.)

    Have you started the emulator directly from the Windows Start menu? (Start -> Series 60 Developer Tools -> SDK 2.1 ... -> Enulator (Debug). It might work better from there than from the IDE (Visual Studio).

    Have you checked the contents of the epocwind.out file? Where does the emulator halt?

    The Symbian Emulator requires lots of memory and a fast CPU.

    -Jyrki
    Can You Descripe Precisely How I Can Check the contents of this file (epocwind.out )?

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Australia, NSW
    Posts
    200

    Re: Blank Screen Emulator

    Quote Originally Posted by mubx2000
    If I remove it from the task manager thats mean it will be stopped?! Can you explain again your answer?
    There may be previous instance of the emulator left running. If you start a second one at the same time, it will show only blank screen. Kill all "epoc.exe" processes in the task manager and restart it.

    Quote Originally Posted by mubx2000
    Can You Descripe Precisely How I Can Check the contents of this file (epocwind.out )?
    C:\Documents and Settings\<Your Windows user name>\Local Settings\Temp\epocwind.out

Similar Threads

  1. Emulator Problem
    By jackxie in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 8
    Last Post: 2007-09-27, 12:06
  2. SDK Emulator bug - does not show radiobutton
    By TQProGuy in forum Tools and SDK Feedback (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2006-06-28, 16:53
  3. Camera capturing 6630 working, 6681 shows blank screen
    By jascco in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 2
    Last Post: 2006-06-18, 14:49
  4. Emulator screen gone... Help needed
    By meihuadao in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 4
    Last Post: 2006-03-22, 13:30
  5. Can not find my app on the emulator screen
    By nguyenhoaiduc in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2005-11-15, 04:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×