×

Discussion Board

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    252

    Application on startup

    Hi,
    I have my application for serie 60, phone nokia 6680.
    How to in the startup of the phone, do start also my application?
    There is a documentation?A example?
    thanks a lot
    SIlvia

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,572

    Re: Application on startup

    Yes, there is.
    Use the search facility on the top of this page.

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,336

    Smile Re: Application on startup

    Hi,
    Quote Originally Posted by silviuccia
    Hi,
    I have my application for serie 60, phone nokia 6680.
    How to in the startup of the phone, do start also my application?
    There is a documentation?A example?
    thanks a lot
    SIlvia
    Refer to the following link:
    Autostart an application

    Regards.
    Kiran.

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    252

    Re: Application on startup

    Quote Originally Posted by kiran10182
    Hi,


    Refer to the following link:
    Autostart an application

    Regards.
    Kiran.
    Thanks you
    Best regards
    Silvia

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Italy
    Posts
    99

    Re: Application on startup

    Hi all: I have successfully develop an application that autostart on boot. I follow the link posted by kiran10182: all works fine on 6630, but on 6680 I can't autostart application. It seems that the recogniser are not called on 6680. Has someone faced this problem? I'm trying to find a solution.

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,336

    Smile Re: Application on startup

    Hi,
    Quote Originally Posted by muntain
    Hi all: I have successfully develop an application that autostart on boot. I follow the link posted by kiran10182: all works fine on 6630, but on 6680 I can't autostart application. It seems that the recogniser are not called on 6680. Has someone faced this problem? I'm trying to find a solution.
    It should work on both the phone as they are S60 2nd FP2.
    Anyways i have successfully tested on 6681, not on 6680 however.

    Also refer to the following link: Vasant's suggestion:
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...d.php?t=106530

    Kiran.

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Italy
    Posts
    99

    Re: Application on startup

    Thanks kiran10182 I'll watching the link. Anyway I think the problem is with RThread. I'm working on it. If I solve the problem I'll post the solution.

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    182

    Application on startup

    Hi all,
    How to run this startup application in background after restarting the mobile.I want to run this startup application in background 2nd edition as well as 3rd edition.If any one know reply me.

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Italy
    Posts
    99

    Re: Application on startup

    Ok I think I found the problme: if you start the phone in offline mode (without the SIM) the thread of the recogniser doesn't run the function.

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Italy
    Posts
    99

    Re: Application on startup

    Has someone faced the same problem? I have not found a solution yet.

  11. #11
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Mumbai. India.
    Posts
    204

    Re: Application on startup

    Hi muntain,

    Just check if your .MDL is comming in at \system\recougs\ after installation. This could be one reason that you are not able to autostart your applicatyion on Nokia 6680.
    OR another reason could be, you are conflicting your autostarts UID with another application or mdl's UID.

    Because, I have checked my autostart application on Nokia 6681 and its working fine.
    FYI, Nokia 6680 and Nokia 6681 both have Symbian OS v8.0a. So, I think it should work on 6680.
    Pankaj
    Mumbai.

  12. #12
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    260

    Re: Application on startup

    hi muntain,

    i too have checked my app with recognizer on 6680 n 6681 and both r working fine.
    i think u have to check the path of ur app in .mdl.

    n if still u have ny quiries then paste ur code so that we could try to fix the prob.

    regards,
    bharat

  13. #13
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Italy
    Posts
    99

    Re: Application on startup

    Ok thanks guys, I use an UID from simbiansigned, so it's unique the path of the recogniser it's correct. I'm able to autorun the application on boot so all works fine. But if you run the phone without the SIM card insered (so the phone is in offline status) the application doesn't auto start on boot. Can you try if that happen even with your application? So I understand if it's my problem or a standard behavior. Thaks

Similar Threads

  1. Logo view, application icon still flash appearing on startup.
    By eracer in forum Symbian User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 2006-03-21, 14:43
  2. Changing the ordinal position of an exteranl application.
    By Shaikuny in forum Symbian User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 2004-12-30, 07:32
  3. Replies: 0
    Last Post: 2004-12-13, 11:05
  4. external trigger for startup of J2ME application
    By jhampson in forum Mobile Java General
    Replies: 2
    Last Post: 2003-08-08, 14:22
  5. Replies: 1
    Last Post: 1970-01-01, 02:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •